Hoe maak jij de juiste keuzes in je interieur?

Hoe maak jij de juiste keuzes in je interieur?
Vorige week gaf ik weer een 2-daagse cursus Interieurstyling: Hoe maak ik een interieurontwerp. Tijdens deze cursus werken we aan de woonkamer. Alle facetten komen aan bod die van belang zijn in de keuzes die je maakt voor die fijne sfeer en indeling die past bij jouw wensen en gebruik van de woning. Tijdens deze twee dagen vertel ik heel veel over interieur, kleur en verlichting. Ik nodig de cursisten uit om vooral los te laten dat het om de eigen woonruimte gaat. Dit blokkeert in plaats van dat het inspireert. Je ziet vooral de ONmogelijkheden. Je laat je teveel leiden door wat de andere bewoners allemaal wel en niet willen, de meubels die moeten blijven, de vloer die er net een jaar in ligt enz. Terwijl een interieurontwerper juist vanuit de mogelijkheden van een woning denkt en kijkt naar wat het beste bij de bewoners past. Welke kleuren, materialen, meubels en accessoires de sfeer en prettige uitstraling geven waar behoefte naar is.

Toen ik weer met het make-over interieurontwerp voor mijn eigen woning aan de slag ging, hoorde ik mezelf tegen de cursisten praten. En….ik betrapte me erop dat ik dat zelf eigenlijk ook doe! AAAhh hoe kan het hè, zou je denken? Maar het is echt zo. Ik val in dezelfde kuil van onmogelijkheden. Dus…ik aan het werk en alleen maar gedacht aan wat ik graag zou willen in het huis. Wat zou werken voor de ruimte, voor mijn gezin, voor de sfeer die ik graag in huis om me heen wil hebben. Weer een belangrijke stap gemaakt. Hoe vind jij het geworden?

Pimpelwit interieurontwerp-sketchup-3D-layout-Hay-Flos-zwart-wit-beton-underlayment.8

De layout is helemaal omgedraaid. Het zitgedeelte is naar de voorkant verhuisd en het eetgedeelte naar de achterkant. Zó fijn! En wat een ruimtelijk gevoel geeft dat. Het ontwerp heb ik eerst in 3D ontworpen in het programma Sketch Up. Zo kun je alles meteen in de juiste verhoudingen plaatsen. Behalve de verandering in de layout heb ik ook hier en daar wat wandjes doorgebroken en kasten verwijderd.

Pimpelwit interieurontwerp-sketchup-3D-layout-Hay-Flos-zwart-wit-beton-underlayment.5

 

Je kunt goed het verschil zien met hoe het nu nog is en hoe ik het graag zou willen. Bij de keuken is de muur eruit en het keukenblok met twee kasten verlengd. Zo ook het aanrechtblad. Nu kan er een mooie afzuigkap hangen en is er meer werkruimte. Dit mis ik in de oude situatie. Wij zijn meer tafelzitters met het gezin en vrienden. Daarom komt de plek van de eettafel op deze manier veel meer tot zijn recht. Ook wat licht betreft is het prettig toeven met het ontbijt in het zonnetje.

Pimpelwit interieurontwerp-sketchup-3D-layout-Hay-Flos-zwart-wit-beton-underlayment.11

 

De kasten in het midden zijn weg. Hiervoor in de plaats heb ik kasten op maat ontworpen in het materiaal underlayment. Dit past goed bij de sfeer in mijn huis en ik ben al jaren fan van dit materiaal. De kasten zijn ook een praktische keuze. Achter de deuren gaan de spullen uit het zicht en in de open vakken kan ik een paar mooie accessoires zetten. Op deze manier centreer ik mijn spullen en ligt niet het hele huis vol met ditjes en datjes wat die rommelige sfeer geeft.

Pimpelwit interieurontwerp-sketchup-3D-layout-Hay-Flos-zwart-wit-beton-underlayment.4

 

Voor de vloer heb ik gelozen voor een gietvloer. Een gietvloer geeft veel ruimtelijkheid doordat hij niet is onderbroken door bijvoorbeeld richels zoals bij een houten vloer. Je ziet ik moet nog wel het e.e.a verbouwen, verven en stijlen maar de basis staat en het voelt al heel goed!

Ben heel benieuwd naar jouw stappenplan wanneer je je huis wil veranderen. Hoe ga jij te werk? Loop je tegen dingen aan? Heb je structuur of ga je inpulsief aan de slag met de kwast en het aanschaffen van nieuwe spullen?
Volgende week laat ik je de andere keuzes zien die ik heb gemaakt in dit interieurontwerp.

 

 

3 antwoorden
  1. Richelle
    Richelle zegt:

    Ik ga binnenkort op mijzelf wonen en vind het nu soms al moeilijk om kleuren of wat voor meubels wil ik in de huiskamer. Ook hoe ga ik het dan neerzetten en wat is praktisch. Wat ik heel mooi vind is dat de tak van buiten lijkt door tel open op de muur in de hoek. echt super vind ik dat. Leukefoto!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *