Welke lamp past mooi bij jou thuis?

Welke lamp past mooi bij jou thuis?
In de vorige blog vertelde ik je over de keuzes van een bank in je interieur. Voor iedereen is de wens en comfort verschillend. Maar wat belangrijk is, is dat je eerst goed kijkt welk bankformaat er goed past in de layout van je woonruimte. Verlichting is ook een belangrijk onderdeel voor het interieur. Verlichting heeft ook verschillende functies. Je hebt basisverlichting. Dit is meestal al in de bouw bepaalt met twee punten in de woonruimte aan het plafond. Basisverlichting is nodig voor goed en helder licht. Naast basisverlichting is er de sfeerverlichting. Het woord zegt het al, met verlichting kun je sfeer maken in je huis. Ook hier heb je verschillende keuzes en verschillende wensen. In deze blog ligt de focus op de verlichting boven de eettafel.

Pimpelwit interieurontwerp-verlichting-armatuur-flos-indusigns-its about romi.1

 

Vanuit het interieurontwerp voor de make-over van mijn woning ben ik gaan kijken welk soort armatuur past bij de wensen die ik heb voor verlichting boven de eettafel. Ik wil bijvoorbeeld kunnen werken op deze plek. Daar heb ik fris licht voor nodig. ‘s Avonds vind ik het gezellig om aan tafel te eten en te borrelen met vrienden. Daar past sfeerverlichting bij. Je ziet dus dat deze plek meerdere functies heeft. Ik wil ook een lange tafel van minimaal 2,5 meter. Dan is de vraag of één armatuur volstaat.

Pimpelwit interieurontwerp-verlichting-armatuur-flos-indusigns-its about romi.3

Vanuit het interieurontwerp, mijn wensen en levensstijl ben ik gaan kijken welk armatuur hier goed bij past. Je ziet dat ik iedere keer kies voor meerdere armaturen. Bij nummer 1 – armaturen o.a van It’s about Romi, heb ik gekozen voor 3 armaturen in een andere vorm maar van hetzelfde materiaal en dezelfde uitstraling. Je kunt op deze manier spelen met de vorm, hoogte en verdeling boven de eettafel. Het zijn 3 open armaturen. Dit geeft een luchtige uitstraling en blokt niet het uitzicht naar de tuin. Bij nummer 2 – Aim van Flos zie je één armatuur 3x hetzelfde. Een speels karakter doordat de draden ook duidelijk een rol spelen in het ontwerp. Deze lamp was voor mij liefde op het eerste gezicht! 😉

Pimpelwit interieurontwerp-verlichting-armatuur-flos-indusigns-its about romi.2

Twee lampen bij nummer 3 – van Indusigns. In mijn ontwerp wil ik graag koper tinten laten terugkomen. Wanneer ik kies voor deze twee bijzondere lampen gemaakt van boilers, zet je wel meteen een statement.

Tip : Kijk bij de keuze van armaturen in een verlichtingsplan eerst goed naar de functie van de plek. Je kunt zo bepalen wat voor soort lamp hier goed past. Bij de meeste lampen kun je dimmers plaatsen zodat je, in het geval van armaturen boven de eettafel, frisse verlichting kunt creeën maar ook sfeerverlichting.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *