interieuradvies-interieurstyling-interieurstylist-utrecht

3 x een andere stijl met tafel en eetkamerstoelen

Eetkamer-designstoel4u-eettafel-eettafelstoelen-stoelen-interieuradvies-interieurontwerp
Ben jij ook zo van de verandering in huis?

3x een andere stijl in huis 

Iiiieks…toen ik eens door mijn beeldmateriaal van de afgelopen jaren scrolde, moest ik even slikken.
Ja…ik ben interieurstylist en ja…ik ontwerp bijna wekelijks interieurs voor particulieren. En ja…ik zit al sinds mei? in de verbouwing…Maar als je het dan zo op een rijtje ziet ga je bijna denken, zit ik nog weleens op m’n billen met een boek?! ;))
Haha, nou ja, wat natuurlijk ook is, mijn werk is tevens ook mijn grootste passie! Als interieurontwerper ben je 24/7 bezig met interieur. Dat stopt nooit. Ik sta ermee op en ga ermee naar bed, ik droom erover en ben er altijd mee bezig. Overal waar ik kom laat ik me inspireren door alles wat ik om mee heen zie. En tja..dat moet natuurlijk ook zo nu en dan eens thuis uitgeprobeerd worden 😉

 

3 x EEN ANDERE STIJL MET TAFEL EN EETKAMERSTOELEN

Zo heb ik al verschillende tafels versleten en laten we niet beginnen over de eetkamerstoelen. Of juist wel? Wist je dat eetkamerstoelen, net als de tafel en verlichting, een belangrijke rol spelen in de stijl van je interieur? Door de jaren heen, om precies te zijn 7 jaar, ben ik enorm veranderd in stijl en smaak. Mijn persoonlijke situatie en groei hebben hier natuurlijk grote invloed op gehad. We zijn verhuisd van bruisend hartje Amsterdam naar een dorp. Van een appartement naar een huis met (veel) tuin, vrij uitzicht, ruimte en rust. Van stadse Amsterdamse hippe meid ben ik gegroeid naar (vlotte;)) moeder van 2 heerlijke kids met bijpassende auto en leven 😉 Beetje bij beetje verdwenen de gekke behangetjes, bloemenrokken en 70’s laarzen van Noordermarkt. Ik werd een beetje meer volwassen. Met nadruk op beetje 😉

Eetkamer-tafel-eetkamerstoelen-stoelen-interieuradvies-interieurontwerp.4

 

SPEELSE KLEUREN

Beeld van de eerste tafel heb ik niet terug kunnen vinden. Dit is tafel 2, fase 2 😉
Om optimaal gebruik te maken van de ruimte is gekozen voor een lange tafel van 250×80. Je kan makkelijk met 10 personen aanschuiven. Met feestjes en gezellige etentjes is dat ideaal. Door aan de kant van de muur een bank te plaatsen win je ruimte. De tafel kan een stuk naar de muur worden geschoven. Je hebt geen ruimte nodig om stoelen naar achteren te moeten schuiven of achterlangs te lopen.

3 x een andere stijl met tafel en eetkamerstoelen

 
De stijl is van alles wat. Mix and match
• een landelijke tafel,
• brocante verweerde bank
• mix aan stoelen
• diy verlichting
Veel kringloopvondsten die zijn opgeknapt en in speelse kleuren geverfd. Een lange tafel nodigt ook uit voor een mooie vaas met seizoenstakken en af te stylen met accessoires. De tafel is ruim genoeg. Zo kun je makkelijk aanschuiven zonder alles eerst van de tafel te moeten verwijderen.

Eetkamer-tafel-eetkamerstoelen-stoelen-interieuradvies-interieurontwerp.7

 

STOERE STIJL

Fase 3, het hele huis op zijn kop! Alles anders, wilde ik….een stoere stijl…en dat werd het 😉 Ik heb een ontwerp voor mijn huis gemaakt en alle beren, maar’en en eventuele obstakels opzij geschoven. Alleen maar naar mogelijkheden gekeken. Doe jij dat ook weleens? Gewoon denken, stel alles kan en mag wat zou ik dan anders doen in mijn interieur? Wat zijn jouw wensen?
Ik heb de layout omgedraaid. Het zit gedeelde naar de voorkant en de eettafel naar de achterkant. Zie hier hoe jij ook andere keuzes in je interieur kunt maken.

Je persoonlijke situatie en groei zijn van invloed op je smaak en stijl

De tafel bleef maar werd grondig aangepakt. Dat was uren en dagen schuren, lakken, schuren en lakken…aiai wat een klus. Maar heerlijk om te doen en wat een resultaat! Een compleet andere sfeer door de tafel stoerder te maken en aanschaf van nieuwe eettafelstoelen. WoW die stoelen! Ik heb ze opgespoord via marktplaats. Ik wilde stoer en het zachte eruit…dat bleek toch wel lastiger dan ik dacht. Ik hou nu eenmaal van accessoires en een fijne sfeer neerzetten. Zie je dat de eetkamerstoelen een belangrijke rol spelen in deze stijl? Het geeft de ruimte een industriele en stoere uitstraling. Met deze vintage schoolstoelen creëer je meteen die stoere stijl.
Eetkamer-tafel-eetkamerstoelen-stoelen-interieuradvies-interieurontwerp.8

 

KLEUR IN JE INTERIEUR

Kleur is een belangrijke factor in de sfeer van je interieur. Je kunt kiezen voor fris wit. Dit kan heel fijn zijn bij een donker huis. Vanuit Pimpelwit werk ik altijd met een rustige basis in kleur. Ik kies voor wit of een lichte tint. Vanuit hier ga ik kijken naar de mogelijkheden voor de woning en de wensen van de bewoners. Vaak is de vraag;
• we missen samenhang
• het is niet gezellig
• we zouden het wat warmer willen door middel van kleur
In fase 3 heb ik gekozen voor een stevige accentkleur met een speelse aanpak. Dit zie je in de vlakverdeling. Net even het muurtje om. De kleur is Denim Drift van Flexa. Een warme grijsblauw die verschillende tinten heeft. De kleur leeft echt. Met een grijze dag wordt hij warmer en met een zonnige dag frisser. Je kunt hier alles vinden over het stappenplan.

Eetkamer-tafel-eetkamerstoelen-stoelen-interieuradvies-interieurontwerp.2

 

EETKAMERSTOELEN

Het bleef kriebelen en zoals je hebt kunnen zien hier waren mijn wensen grootser. En… daar ging de muur in de keuken…en de keuken… en de kasten en de vloer én uiteindelijk ook de eettafel en de eetkamerstoelen. Alles anders. Een frisse nieuwe start met mooie nieuwe spullen. Dát wilde ik en zo geschiedde 😉 Samen met mijn vriend gingen we om de tafel. Ik had een idee voor een ronde tafel en samen hebben we het ontwerp gemaakt.

Het eerste Pimpelwit design was geboren

Het idee was van modern en stoer materiaal een ronde tafel te maken die je als het ware in elkaar kunt klikken zonder schroeven. Leuk detail was om de poot een brocante stijl te geven in een modern jasje. Deze tafel vroeg om nieuwe stoelen. De schoolstoeltjes waren in deze stijl niet op zijn plek. En tadá, nieuwe stoelen werden uitgekozen. Ik heb ze gevonden bij designstoel4u.nl. Het zijn metalen draadstoelen geinspireerd op de Bertoia designstoelen. Ze zitten zalig en zijn comfortabel. Ik zocht naar meer openheid. Doordat de stoelen geen dichte rugleuning hebben kun je de tafel goed zien. Het geheel gaat meer op in de omgeving. Je creëert zo een vriendelijke en uitnodigende sfeer.

Eetkamer-designstoel4u-eettafel-eettafelstoelen-stoelen-interieuradvies-interieurontwerp-interieurstyling.3

Eetkamer-designstoel4u-eettafel-eettafelstoelen-stoelen-interieuradvies-interieurontwerp-interieurstyling.2

 

3 X EEN ANDERE STIJL MET TAFEL EN EETKAMERSTOELEN

Wat een verschil hè?! 3 stijlen in één huis. Je ziet dat het kan. Door middel van de juiste keuzes in je interieur en het optimaal benutten van de ruimte kun je een heel andere sfeer creëren. De stijl van de tafel en eetkamerstoelen spelen hierin een belangrijke rol.

Styling met accessoires geven je interieur persoonlijkheid

Het geheel maak je af met kleur en styling van planten en accessoires. Zo maak je je huis persoonlijk en creëer je voor jou die fijne sfeer.

Heb je ideëen opgedaan? Zou je zelf ook eens lekker aan de slag willen in jouw huis maar weet je niet goed de juiste keuzes te maken? Het is zó belangrijk om je prettig te voelen in je huis. Denk jij hè fijn weer thuis bij binnenkomst? Kun jij je rust vinden thuis? Niet? Gun jezelf dit! Laten we samen aan de slag gaan. En start het nieuwe jaar ook met in een fijn interieur.
Hier vind je meer informatie over mijn werkwijze. Bel of mail me voor jouw nieuwe start hier.

PRODUCTEN

Draadstoelen Designstoel4u
Gekleurde kandelaars Lunedot
Grafische prints Lucky Lois
Wit zwarte keramiek vaas Normann Copenhagen
Groene lamp Kartell f/ly
Wandversiering Vitra Algue
Plant Kamerlinde
Houten bank eerst groen toen zwart Van dijk & Ko

2 antwoorden
  • Marieke
   Marieke zegt:

   Dankjewel! De eerste beelden is een laminaatvloer en de andere beelden de betonvloer nog in originele staat. Inmiddels is deze vloer geverfd waardoor er een gietvloer look ontstaat.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *