Betonlook, kleur of fris wit?

 

Welke keuze maak jij voor jouw muur?

Betonlook, kleur of fris wit? Het zal je niet ontgaan zijn, we willen allemaal stoer en industrieel in ons interieur. Geinspireerd door woonprogramma’s op tv, prachtige binnenkijkers in de woonbladen en regelmatig bij ShowHome.nl. We zien in allerlei vormen stoere muren voorbij komen. Van stenen muren, beton gestucte muren, echte oude muren maar ook hele mooie behangvarianten met afbeeldingen van een verweerde muur of tegeltjes behang of roestplaten die op de rol zitten en je zo op je muur kan bevestigen. De ontwikkelingen gaan maar door.

Pimpelwit-interieurontwerp-betonlook-3D-styling-makeover-woonkamer-keuken-betonmuur-eettafel-lunedot

 

Onrust en irritatie 

Ik zat me al jaren te irriteren aan die ene wand die we 7 jaar geleden als enige niet hebben laten stucen. Wat ermee te doen was steeds de vraag. Gaan we voor een betonlook, kleur of fris wit wat steeds de vraag. Inmiddels heeft al meerdere kleuren gehad. De laatste was wel een topper met de kleur DenimDrift van Flexa zie hier. Maar wat ik al jaren wilde…die spuitlaag eraf. Dat was wel de grootste wens van de make-over van mijn huis. Dus…aan de slag!

Pimpelwit-interieurontwerp-betonlook-3D-styling-makeover-woonkamer-keuken-muur

 

Jullie hadden al wel door dat niemand in mijn huishouden nog verbaasd op kijkt wanneer er weer het een en ander veranderd is? Het tegenovergestelde is bij ons het geval. Het gezin gaat, met jas nog aan, gezellig mee helpen:) Je ziet het was een aardige klus.

Pimpelwit-interieurontwerp-betonlook-3D-styling-makeover-woonkamer-keuken-betonmuur

 

Still in progress…

En… nog niet helemaal af. Ik wilde al wel de voortgang van mijn make-over met je delen. Ik ben er al zó blij mee. Ik heb gekozen voor de betonlook. Heerlijk eindelijk die muur kaal. Jammer is dat de ene helft met beton is en de andere helft wit. Het idee was natuurlijk een complete betonlook muur die doorloopt in de keuken. Ik ben nog zoekende hoe ik dit ga doen.

Pimpelwit-interieurontwerp-betonlook-3D-styling-makeover-woonkamer-keuken

 

Tips voor jouw make-over

Toen ik een grote make-over voor mijn woonruimte wilde heb ik eerst een moodboard gemaakt om de sfeer en kleur te bepalen. Vandaaruit heb ik een layout gemaakt en dit in een 3D ontwerp omgezet om te zien of de ruimte goed voelde. In 3D heb je toch een realistischer beeld van de ruimte en hoe het eruit gaat zien. In de vorige blog vertelde ik over ‘out of the box’ denken over een woonruimte. Ik heb de zit en eethoek omgedraaid. Waardoor je nu heerlijk aan de tuinkant een ruime eetplek hebt, de actieve plek voor ons gezin. En aan de voorkant, de smallere kant is nu een knusse tv/hangplek gecreeërd. Het bevalt ontzettend goed.

INTERIEURTIP : Bij een kleine aanpassing in je interieur kun je ook denken aan een muur een kleur of andere structuur te geven. Dit doet zoveel met de sfeer alsof je in een nieuwe woning zit.

 

Meer informatie over interieurontwerp en advies? Kijk even hier .
 
 
 
 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *