li edelkoort: archeologie van de toekomst

Deze week ben ik afgereisd, met een paar collega/vriendinnen naar het design huis in Eindhoven. Die stad ligt toch altijd verder dan je denkt, ik ben een geboren en getogen randstadse dus alles iets daar buiten is voor mij al snel heel ver weg…Het weer zat niet mee, we kwamen aan in mistroostige, miezerige omstandigheden. De omgeving was niet erg hoopvol. Nu moet ik wel bekennen ik ken deze stad niet, misschien heb ik wel alle hotspots over het hoofd gezien (ik hoor het graag?) …Maar wat een verrukking toen we het design huis binnen stapte en in al dat moois werden ondergedompeld.
De expositie laat de meest invloedrijke tendensen van de afgelopen 20 jaar zien door de ogen van li edelkoort, de meest gerenommeerde trend forecaster ter wereld. Prachtige beelden begeleid door videomateriaal, interviews en trendboeken, van de afgelopen 20 jaar, waar je naar hartelust in kon bladeren. Je begrijpt daar waren we wel even zoet mee. Ik kan niet alles laten zien maar om een impressie te geven van de verscheidenheid heb ik een beeld selectie gemaakt.

Bijzonder waren de 3-dimensionele collages en beelden met leer, maar ik werd vooral erg overdonderd door de pracht en praal aan rijke textielen. Je weet dat ik altijd om me heen kijk naar mooie stoffen en kleuren combinaties dus dit was wel een feestje voor mij. De meest schitterende kleuren en borduursels werden getoont. Zo ook een serie jurken uit de collectie van dries van noten en het kleed van kiki van eyk blijft toch wel een van mijn favorieten.

De expositie is nog tot eind mei. Ik denk dat het voor iedereen interessant is om te zien en te ervaren. Je raakt meer bewust van de meest belangrijke tendensen wat vaak van groot belang is, voor het bepalen van strategieen op allerlei gebied, voor de toekomst.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *