Wonen op 70 m2

Wonen op 70 m2 dat betekent creatief omgaan met de ruimte.

Ik houd van mijn vak! Ik ben gepassioneerd over alles wat met wonen te maken heeft en ben daar 24/7 mee bezig.Naar mijn idee gaat er niets boven een huis waar je je prettig in voelt. Waar je graag thuiskomt en je rust vindt. En wat voor jou persoonlijk is.
Overal waar ik kom laat ik me inspireren door interieur, kleur, materialen en sfeer. Dit is door de jaren heen een tweede natuur geworden. Deze inspiratie sla ik op in mijn geheugen, vaak fotografeer ik ook leuke ideëen en maak pinterestborden aan met allerlei interieurvoorbeelden. Deze kennis gebruik ik wanneer ik aan de slag mag met een interieurontwerp voor een klant. Een greep uit een paar veel voorkomende interieurvragen zijn;

We willen graag meer eenheid brengen in ons interieur,
We willen meer gezelligheid en warmte,
Hoe gaan we om met de ruimte?

Toen ik werd benaderd door mijn klant om mee te denken en een ontwerp te maken voor zijn nieuwe huis, zag ik meteen de uitdaging. Deze vlotte, alleenstaande man met twee kindjes die om en om bij hem wonen, ging niet alleen een stuk kleiner wonen maar heeft ook een duidelijk aanwezige hobby…muziek, dus grote boxen en film, dus een groot beeldscherm. Ai ai…dacht ik, hoe ga ik creatief om met deze objecten, die bijna een wand in beslag nemen en maak er ook nog een fijn huis van. Een uitdaging is altijd leuk en ik ben aan de slag gegaan.

pimpelwit-interieurontwerp-wonen-op-70m2-6
Ten eerste heb ik de plattegrond in SketchUp getekent. Het is altijd fijn om meteen te zien wat de afmetingen doen met de ruimte en wat de beste layout is met de gegeven meubels. Zoals je kunt zien heb ik gekozen om de lange wand waar de keuken ook aan bevestigd is te gebruiken voor de ‘audio’ wand. Het was even stoeien met de afmetingen maar ik heb gekozen om de boxen, 4 stuks, in te pakken en zo een wandmeubel te creeën. Het krijgt nu meer eenheid dan wanneer er 4 boxen op een rij staan van 1.30 m hoog met een tv scherm ertussen. De wand is een echte showtopper geworden. Dit proces is helemaal samen bekeken en uitgedacht, want er komt nogal wat bij kijken met geluid, de juiste hoogte, de juiste tonen enz.

Het ontwerp voor de audio wand is een opmaat gemaakt kasten systeem. Ik heb als het waren de boxen ingepakt en een lang, strak wandmeubel ontworpen.

pimpelwit-interieurontwerp-wonen-op-70m2-2

pimpelwit-interieurontwerp-wonen-op-70m2-3

Doordat het een lange smalle ruimte is met veel strakke lange lijnen heb ik gekozen voor een ronde tafel. Dit doorbreekt de strakke lijnen en geeft het een vriendelijker sfeer.pimpelwit-interieurontwerp-wonen-op-70m2-5

Vanuit de keuken is dit het overzicht door de woonkamer naar het ruime balkon op het zuiden.

Voor de keuken heb ik gekozen om geen bovenkastjes te gebruiken. Zo ontstaat er een extra ruimtelijk gevoel. De korte wand is nu ingericht met de luxe koelkast en combi-magnetron. Zo blijft de lange zichtlijn rustig. In het midden zit een vaste koof die de keuken en het woongedeelte van elkaar scheidt.pimpelwit-interieurontwerp-wonen-op-70m2-4

In deze tekening kun je goed zien hoe sfeervol het wonen op m2 is geworden. Ik heb geprobeerd zo creatief mogelijk met de ruimte om te gaan. Er zijn ook een paar sfeervolle details geplaats als een stoere hanglamp voor boven de ronde tafel en twee hangplanten naast de koof, waardoor de strakheid van de audio wand toch wat vriendelijker wordt. Het was ook zeker niet de bedoeling dat het een soort ‘man-cave’ ging worden maar een sfeervolle woning waar de kindjes zich ook fijn thuis zullen gaan voelen.
De preciese keuze voor welke bank, tafel en kleed gaan we nog mee aan de slag. Maar de indeling en layout is enthousiast ontvangen en wordt het startpunt voor de verdere invulling, kleur en afstyling.

Dit soort projecten word ik altijd zo blij van. De uitdaging is gelukt en de bewoners zijn zeer blij met de ideeën. Een mooier vak bestaat toch niet?! 😉

Groetjes Marieke

1 antwoord
 1. Iet Zwering
  Iet Zwering zegt:

  Prachtig ziet het er uit. Reny zal zich er zeker in thuis voelen. Ik wens hem en jullie verder veel geluk toe. Aan de inrichting van zijn woning zal het niet liggen.
  Hartelijke groeten,
  Iet Boon-Zwering, vriendin van Adri Cameron

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *