De kast op maat

 

Verbouwen of verhuizen?

Het is verbouwen geworden en ik beloofde deze keer een vervolg te laten zien met de kast op maat.
Enige tijd geleden schreef ik een blog over het optimaal benutten van je woonruimte. Ik gaf je o.a de gouden tip; kijk naar je interieur vanuit mogelijkheden. Beperk jezelf niet met vragen als; Ja maar hoe dan? enz. Heb jij jouw interieur al op deze manier bekeken?

kastopmaat-pimpelwit-interieurontwerp-woonkamer-keuken-showhome

 

Bekijk je interieur vanuit de mogelijkheden

In mijn ontwerpen ga ik altijd zo te werk en dus ook in mijn eigen interieur.  Op een lege plattegrond heb ik verschillende mogelijkheden uitgedacht. De beste die eruit kwam heb ik in een 3d tekening gezet. De keukenmuur is verwijderd. Hierdoor is de layout veel fijner. De keuken is ook verlengt wat meer werkruimte geeft. De zuil die midden in de woonkamer overbleef heb ik gebruikt als basis voor een kast op maat. In mijn gezin hebben we met opgroeiende kinderen vaak zóveel spullen. Daar moet je rekening mee houden en praktische opbergruimte voor creeën.
kastopmaat-pimpelwit-interieurontwerp-woonkamer-flexanl-flexa-showhome

 

Tadaa, de kast op maat!

Na dagen en dagen en dagen van rommel en chaos, dat muurtje eruit bleek een complete verbouwing, stond hij daar. De kast op maat met héél veel opbergruimte. Wit, strak, hoog, heerlijk! Ik wilde ook een paar vakken om wat leuke spullen in te zetten. Aan de tuinkant is gekozen om één wand open te laten. Hierdoor heb je een mooie zichtlijn van voor naar achter en het geeft veel openheid.

kastopmaat-pimpelwit-interieurontwerp-woonkamer--eettafel-flexanl-showhome

 

De puntjes op de i

Nu alles enigzins opgeruimd is, komt de grote vraag: wat te doen met de vloer? Hier zit nu een gat waar de muur eerst stond…. Mijn voorkeur gaat uit naar een Novilon vloer met een gietvloer look. In een beperkte ruimte geeft dat visueel een ruimtelijk effect. En Novilon is zacht en dempend wat ook fijn is met kleine kinderen! Ook de eetafel en de verlichting moet nog worden aangepakt. Dat is de funpart, lekker rondshoppen voor de juiste ronde tafel enz. Ik heb in de tekening een tafel van Hay geplaatst. Deze past goed in de nieuwe look & feel van de woning en heeft een fijn formaat.

kastopmaat-pimpelwit-interieurontwerp-woonkamer-flexanl-showhome

 

De roze deur is Sweet Desire van Flexa. Een mooie matte vergrijde kleur. Pssst…. zie je ook dat ik een nieuwe bank heb? De Easy living van Linteloo en zoals zijn naam al zegt, dat is zó’n heerlijke luie bank! We nestelen ons er met z’n allen in voor een film of lekker samen boekjes lezen.

kastopmaat-pimpelwit-interieurontwerp-woonkamer-flexanl-keuken-showhome

 

Oeps….ook een sneak peak van de nieuwe keuken en….hij is zwart! 😉

kastopmaat-pimpelwit-interieurontwerp-woonkamer-showhome

 

Je ziet dat een uitgewerkt ontwerp in 3d al zo’n goed beeld geeft. Dan is het alleen nog maar een kwestie van uitwerken… 😉

Heb je vragen? Kan ik je helpen om jouw woning optimaal in te richten met al zijn mogelijkheden? Bel me of mail me en we gaan samen kijken naar mooie oplossingen!

 

 

 

3 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] mei vorig jaar is het interieur in mijn woning aan flinke veranderingen onderhevig. Zie hier en hier.  Er is verbouwd, geschilderd, gesloopt en weer opgebouwd en ik ben best trots op het […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *