De bijzettafel

De bijzettafel.
Je hebt bijzettafels in allerlei soorten en maten. Rond, vierkant, langwerpig. Ook in vele stijlen en materialen. Glas, metaal, hout enz. Welke bijzettafel past nu goed bij jouw interieur? Dat is een persoonlijk iets. Vind jij het fijn om een grote centrale ‘koffie’ tafel voor de bank te hebben? Of juist allemaal losse kleine tafeltjes die je kunt bijschuiven waar je ze nodig hebt? Wil je graag een strakke opgeruimde sfeer dan kies je sneller voor één duidelijk exemplaar en gaat jouw voorkeur uit naar een lossere stijl dan kun je spelen met meerdere tafeltjes. Je kunt zelfs voor allemaal verschillende bijzettafeltjes kiezen. Ik heb best een tijdje zitten stoeien met wat nu voor mij en mijn gezin, met jonge kinderen, het beste werkt. Uiteindelijk heb ik gekozen voor één duidelijk aanwezige tafel. Én een hele stoere. Het is een onderstel van een fruitkar uit Duitsland. We hebben er geloof ik drie maanden op moeten wachten voordat hij eindelijk geleverd werd…maar dan heb je ook wat zullen we maar zeggen. Vorige week liet ik al zien dat ik een uitgebreide interieurverandering in gang heb gezet voor mijn eigen interieur. Daar hoorde ook de bijzettafel bij. En dit is hem geworden!Pimpelwit Interieurontwerp-industriele tafel-planten

Stoere metalen wielen en een zwaar houten frame. In het midden is hij open. Voor nu heb ik het opgelost met een houten blad. Dit heb ik mat zwart geverfd in de stijl van de eettafel. (zie hier) Zo komt dit mooi terug. Pimpelwit Interieurontwerp-industriele tafel-planten-denim drift- flexa-palletbank

In de stijl met de palletbank klopt de uitstraling van de tafel helemaal. Ik ben er nog niet helemaal over uit wat ik met de muur ga doen daarom laat ik de tafel even zo. Ik zat namelijk te denken om op het houten frame een betonnen blad te laten maken. Dit zou ik graag willen. Maar als ik besluit om de muur in beton te laten stucen dan is het misschien en beetje too much, al dat beton. Zo zie je maar, een interieur moet ook bij mij een beetje groeien van stap naar stap. Ook al is het plan al helemaal gemaakt. Wanneer blijkt dat iets op een andere manier toch beter is dan zal ik dat zeker veranderen.Pimpelwit Interieurontwerp-industriele tafel-planten-denim drift- flexa

Het leuke aan een ruime tafel is dat je er ook meteen gebruik van kan maken om het te stylen. Ik heb hier gekozen om mijn verzameling stekjes en planten bij elkaar te groeperen op de tafel. En ernaast is nog ruimte genoeg voor de functie ‘tafel’. Pimpelwit Interieurontwerp-industriele tafel-planten-styling

Volgende keer hoop ik weer een stap verder te zijn in de verandering van mijn huis. Tussen de drukte van mooie interieurontwerp opdrachten voor klanten en het gezinsleven door probeer ik gaatjes te vinden om het verder uit te werken en of mensen aan te sturen om e.e.a voor mij te realiseren. Stay tuned! 🙂

2 antwoorden
  1. Magda
    Magda zegt:

    Heel gaaf! Wel wat laag voor mij 1.86 en mijn man 1.93 vrees ik. Maar ik vind het een hele mooie en warme salontafel.
    Het zwarte strakke blad erop is niet alleen mooi maar ook praktisch kan ik mij zo bedenken!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *