creatief met pallets

Nu wij van een appartement, met frans balkon, naar een huis met een heerlijke achtertuin en ook nog eens een ruime voortuin zijn verhuisd, kampen we met een luxe probleem. Waar zullen we gaan zitten? Met dit mooie weer is het meteen feest. Ik trek alle…en dat zijn er ergerlijk veel, kussens uit de kast en ga gedurende de dag van plek naar plek. Behalve het luxe probleem was het ook wel even kijken hoe gaan we dit oplossen. Je kunt toch niet 3 uitgebreide tuinsets gaan aanschaffen? Naast dat ik groot fan ben van marktplaats, vind ik het  ook leuk om van alles te bouwen en te creeren. Zo was ik deze week bij een klant in Venlo, bleek de buurman een pallet fabrikant te zijn…ben met 6 pallets in de achterbak naar huis gereden. Plek 2 is een enorme lounge hoek geworden. Plek 3, de voortuin, is gevuld met een massieve bank van steigerhout, die nooit meer van zijn plek komt denk ik. Ook in de achterbak…was even bang dat mijn veringen het zouden begeven. Maar we (mijn renaultje en ik) hebben het gered. De zomer kan beginnen!
Helemaal geinspireerd door het pallet avontuur kwam ik al deze voorbeelden tegen. Zo’n bed lijkt me ook wel wat…wordt vervolgd 😉

Tuinset/bouw/styling tip: Toen ik nog in Amsterdam woonde lagen de pallets wekenlijks overal voor het oprapen op straat. Nu in dit over georganiseerde dorp is helemaal niks te vinden, helaas. Dus opzoek naar andere mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld een pallet fabrikant. Die heeft altijd wel een stapeltje afgekeurde, nog prima bruikbare, pallets liggen. 2 op elkaar is hoog genoeg, met 6 heb je dan al een hele hoek. Een matras erop, leuk stofje erom heen en luieren maar. 
Zonnige paasdagen!
5 antwoorden
 1. Laura
  Laura zegt:

  Mooi concept is dat toch… Ik loop vaak langs een pallet en denk dan: zal ik &#39;m mee naar mijn huis slepen. Dank voor de inspiratie. Had je het nummer van H&amp;L ondertussen gekregen? <br /><br />Groetjes, Laura

  Beantwoorden
 2. tjitske
  tjitske zegt:

  Hallo Marieke, via via via ben ik op jouw weblog beland; wat een leuke en inspirerende weblog heb je! Ik ga je linken op mijn weblog, ik ga er van uit dat je daar geen bezwaar tegen hebt. Zo ja dan hoor ik het wel. En na aanleiding van jouw log over de pallets ga ik een aantal foto&#39;s zetten over pallets die gemaakt worden in Karachi/Pakistan en o.a. ook verzonden worden naar Nederland

  Beantwoorden
 3. SpdZ
  SpdZ zegt:

  Bedankt voor de tip! Toen ik vorig jaar in een interieurblad een pallet-loungeset zag, wilde ik het direkt zelf maken. Nu ben ik weer een stapje dichterbij 😉

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *